SHRANJEVANJE IN MONTAŽA

Kako pravilno montiramo akustične panele FibroTech

Montaža lesno-volnenih cementnih plošč

 

Montaža plošč Barcode

SHRANJEVANJE IN ROKOVANJE Z LESNO-VOLNENIMI CEMENTNIMI PLOŠČAMI FIBROTECH

Plošče FibroTech so izdelane iz naravnih materialov – lesne volne, cementa in vode – kar lahko vodi do razlik v izgledu kot tudi v dejanskih dimenzijah posameznih plošč. 

FibroTechovo odstopanje +/- 2 mm po dolžini, širini in kotu je določeno pri 21-23 stopinjah in 50 % relativni vlažnosti.

Če so plošče FibroTech shranjene drugače, kot je navedeno v navodilih, lahko pride do spremembe mer in teže plošč. Pred uporabo izdelkov FibroTech vedno preberite navodila.

Če lesno-volnene cementne plošče FibroTech shranjujete na prostem (kar ni priporočljivo), jih zaščitite s ponjavo. Pomembno je, da omogočite dostop svežega zraka, da se plošče zračijo, s čimer boste preprečili, da bi vpijale vlago.

Lesno-volnene cementne plošče FibroTech vedno shranjujte v zaprtih prostorih. Pred montažo odstranite vso plastiko in med plošče namestite distančne letve, da se lahko začne aklimatizacija. Ne uporabljajte alternativnih rešitev, kot so generatorji vročega zraka ali podobno.

Pomembno je, da se paneli pred montažo prilagodijo sobni temperaturi in vlažnosti. Da bi preprečili krčenje panelov, naj bo konstrukcija popolnoma zaprta in zaključena, preden začnete z namestitvijo panelov FibroTech. Če je mogoče, z montažo počakajte, dokler se ne zaključi barvanje prostora, saj barva sprošča vlago, ki jo paneli lahko absorbirajo.

FibroTech paneli so tovarniško sušeni, vendar so bili morda izpostavljeni zunanjim dejavnikom in so absorbirali nekaj vlage, kar povečuje tveganje krčenja po montaži. Lesno-volnene cementne panele FibroTech je treba skladiščiti v vodoravnem položaju na paleti ali na najmanj štirih nosilcih. Pred montažo plošč ne zlagajte druge na drugo.

FibroTech predpisuje, da morajo biti plošče v stavbi zložene na distančnike vsaj 12 dni pred montažo.

Montaža lesno-volnenih cementnih plošč FibroTech.

Lesno-volnene cementne plošče FibroTech je mogoče namestiti vzdolžno ali pa preko lesenih podložnih letev minimalnih dimenzij 22 x 95 mm. Največja razdalja med njimi je lahko 600 mm.

Lesno-volnene cementne plošče FibroTech se montira tesno drugo ob drugo brez vidnih spojev. Ker se paneli po montaži včasih krčijo in raztezajo, jih potisnite tesno drug ob drugega.  

Lesno-volnene cementne plošče FibroTech pritrdite z odobrenimi vijaki. Navodila za montažo panelov FibroTech se nanašajo na namestitev panelov in ne na montažo podkonstrukcijskih materialov. O tem se posvetujte se s ponudnikom gradbenih storitev.

Uporaba in vzdrževanje

Po montaži stropnih izdelkov FibroTech je priporočljivo izdelke posesati in tako odstraniti prah, ki se je nabral pri rezanju in vijačenju. Uporabite sesalno šobo s krtačo.

Če se med montažo na lesno-volnenih cementnih ploščah FibroTech pojavijo proge ali umazanija, jih odstranite z brusnim papirjem granulacije 40 ali z dobro ožeto krpo. Če montirate barvne panele, lahko kupite še korekcijsko barvo FibroTech.

Lesno-volnene cementne plošče FibroTech ne potrebujejo nič več čiščenja ali nege kot drugi podobni izdelki. Čistite jih po potrebi. Uporabite sesalnik ali krtačo za prah.

Če ste montirali nepobarvane plošče in bi jih radi kasneje pobarvali, se za pomoč obrnite na najbližjega prodajalca ali pleskarja.

NAVODILA ZA MONTAŽO
TOP